Harm kan weer foto’s maken dankzij e-bike

UITHUIZEN - De 46-jarige Harm Post uit Uithuizen is vorige week door de VriendenLoterijblij verrast met een elektrische fiets.

De NOVO woongemeenschap Klinkhamer, een wooncomplex voor mensen met een verstandelijke beperking, had daartoe samen met Harm een aanvraag ingediend bij het VriendenFonds..

Persoonlijk begeleider Hilleen Zandberg weet dat daarmee een hartewens uitkomt „Harm heeft door vroegere activiteiten veel last van lichamelijke beperkingen. Hij heeft een aangeboren heupafwijking en versleten schouders van werken in de visserij. Aan beide schouders is hij al meerdere keren geopereerd, maar de pijn gaat niet weg. Passend werk of een geschikte dagbesteding vinden is daarom erg lastig. Harm heeft een passie voor fotografie en is hobby-fotograaf. Voor het maken van zijn foto's trekt hij graag door het Groninger landschap. Vroeger deed Harm dit op de fiets, maar lange afstanden fietsen gaat niet meer. Hij is afhankelijk geworden van onze begeleiding en de dienstauto. Dit ervaart Harm als een enorme beperking in zijn vrijheid. Hij droomt daarom al lange tijd van een elektrische fiets. Op die manier worden zijn spieren minder belast en kan hij langere afstanden fietsen.”

Zelf schreef Harm al een ander fonds aan. Zij hebben de eerste toekenning gedaan. „Het is geweldig dat het VriendenFonds de hartenwens nu compleet maakt. Als kers op de taart kreeg hij van de fietsenhandel in Uithuizen ook nog een mooie navigatiecomputer voor op zijn fiets.”

Harm Post (46) is blij met zijn tweewieler: „Ik heb nu al meer kilometers gereden op mijn elektrische fiets dan de afgelopen jaren bij elkaar opgeteld. Ik voel me weer mobiel en heb mijn vrijheid terug, daar ben ik erg blij mee.”

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. Dat kan via: www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds