Wandelend delen in rouw en verlies

SLOCHTEREN - Rouw- en verliesbegeleider Marian Ek en wandelcoach Phyl Hoogeveen houden zaterdag 4 november een wandeling voor mensen met rouw en verlies.

Het leven verandert als je iemand moet missen en dat met iemand delen geeft herkenning. Rouw en verlies wordt ook ervaren na het beëindigen van een relatie door scheiding, het verlies van gezondheid of een baan. Ook deze mensen worden uitgenodigd om mee te wandelen.

Marian en Phyl kijken met veel voldoening terug op hun vorige wandeling in september. De reacties van de wandelaars waren positief en voor herhaling vatbaar. Reden te meer om door te gaan. Marian Ek:: “Tijdens de wandeling is het opvallend hoe gemakkelijk mensen elkaar opzoeken, ook al ken je elkaar niet. Je kan jouw verhaal vertellen. Ieder heeft zijn eigen verdriet, maar het is wel fijn om dat te delen met iemand die dat herkent. Bij de een is de rouw vers, bij de ander oud, maar wat ze gemeen hebben is de pijn van het verlies. Er wordt geluisterd naar elkaar en als vanzelf wissel je met de persoon die naast je loopt, je voelt elkaar aan. Soms heb je de behoefte om even alleen te lopen, die ruimte is er natuurlijk ook. Af en toe stoppen we om te genieten van het plekje of het voorlezen van een gedicht.”

Om 14.00 uur is de start bij de Stichtinglaan 28 in Slochteren. Aanmelding en informatie via: info@verliesenverbinding.nl. Marian Ek: 0598 422613 of mobiel 06 57773219; Phyl Hoogeveen: 06 22602570.