Little Rome gaat verhuizen

APPINGEDAM - De recent geopende Italiaanse speciaalzaak Little Rome gaat verhuizen. In het nieuwe onderkomen is er meer ruimte om de activiteiten verder te ontplooien.

Het is nog niet zo lang geleden dat Little Rome de deuren aan het Bolwerk feestelijk opende. “Het is allemaal snel gegaan,” vertelt Domenico Moccia van Little Rome. “We hebben veel aanloop gehad in onze nieuwe winkel en de straat bevalt goed. Toch merkte ik al snel dat de winkel klein is. In het pand worden spullen opgeknapt en verkocht. Dan heb je ruimte nodig.”

Ook in het privéleven van Moccia is het een en ander veranderd. “Mijn partner en ik zijn uit elkaar. Voor mij was er toen de keuze tussen teruggaan naar Italië of in Appingedam blijven. Terug gaan naar Italië was de makkelijkste optie. Ik ken daar de mensen en de taal, maar ik ben van Appingedam en de inwoners gaan houden. Eigenlijk ben ik verliefd geworden op het stadje. Terugkeren was dus geen optie meer. Toevallig viel toen het oog op het pand aan de Dijkstraat 20, waar eerst Aan Tafel in heeft gezeten. Ik ben gaan kijken en het voldeed aan al mijn eisen. Het is groter dan het onderkomen in het Bolwerk dus er zijn meer mogelijkheden. Ook zit je toch meer in het centrum van de Fivelstad, waardoor ik verwacht dat de aantrekkingskracht vergroot wordt.”

Voordat Moccia in het nieuwe onderkomen zijn intrek kan nemen, moet er nog wel veel gebeuren. “Aan het naar mijn smaak te krijgen zal ik nog wel wat werk moeten verrichten. Een datum voor de opening heb ik al. Dat is op zaterdag 18 november. De winkel is vanaf 10 uur geopend. Ondertussen kan iedereen een kijkje nemen op de website www.littlerome.nl.”

Mark Giesolf