Pelgrimswandeling van Ekenstein naar Wirdum

WIRDUM - De Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG) houdt zondag 12 november om 14.00 uur een pelgrimswandeling waarbij het bezoek aan de kerk van Wirdum centraal zal staan.

De start- en finishlocatie is de parkeerplaats Ekenstein. De rondwandeling duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van 8 kilometer. De kosten bedragen € 3,- p.p. waarvan € 1,- euro wordt gedoneerd aan de kerk.

Pelgrimage is een eeuwenoud verschijnsel en is vandaag de dag ook weer populair. Al in de derde eeuw gingen er mensen op pelgrimstocht naar heilige plaatsen. De SPiG heeft een eigentijdse vorm van pelgrimage ontwikkeld waarbij er 7 tot 8 km wordt gewandeld, er een middeleeuwse kerk wordt bezocht en men vrijblijvend kennis kan maken met de christelijke spiritualiteit van 20 eeuwen door middel van allerlei werkvormen. De architectuur en de kunstvormen in de kerk vertellen elk hun eigen verhaal en er wordt geprobeerd te achterhalen wat de inspiratie was van bouwlieden en kunstenaars.

Tijdens de wandeling is er aandacht voor de natuur en het ontdeken van het 2500 jaar oude cultuurlandschap waarin kerken en kloosters ook een belangrijke rol hebben vervuld.

De SPiG heeft de afgelopen jaren al meer dan 25 verschillende pelgrimstochten georganiseerd en wil de komende jaren alle circa 100 middeleeuwse kerken in Noord Groningen bezoeken met maandelijkse wandelingen op de zondagmiddag.

Online aanmelding is noodzakelijk. Voor meer informatie: www.groningsepelgrimage.nl of de Facebookpagina Pelgrimeren in Noord Groningen. Alle wandelingen staan ook online en kunnen worden gedownload via www.spig.nl.