Lezing ‘de Barones’ in bibliotheek Spijk

SPIJK - Schrijfster Janny de Heer geeft woensdag 15 november van 09.30 tot 11.30 uur een lezing met foto’s over haar boek de Barones tijdens de jaarlijkse koffie-ochtend van Steunstee en Bibliotheek in Spijk.

De toegang in de bibliotheek is gratis. Janny de Heer is opgegroeid in Delfzijl. Ze is de afgelopen maanden al vaker uit haar huidige woonplaats Den Helder naar Delfzijl gereisd om een lezing te geven over een van haar boeken. Het boek De Barones is gebaseerd op het leven van Mientje Bezemer. Een bewogen vrouwenleven dat zich afspeelt tegen het decor van de wederopbouw in het naoorlogse Nederland. Een tijd die zoveel mogelijkheden tot ontwikkeling bood maar niet aan hen met het stempel ‘fout in de oorlog’.

Janny de Heer (1955) debuteerde met het boek Landskinderen van Curacao. Andere romans van haar zijn: Hey, buddy, Buitenbeentje en Gentleman in slavernij. In haar boeken blijkt een grote interesse in het koloniale verleden. Haar romans vertonen steeds meer affiniteit met waargebeurde geschiedenissen. De schrijfster is gegrepen door mensen die door maatschappelijke omstandigheden meegesleurd worden in situaties waar ze zelf niet om hebben gevraagd.