Asbest vrijgekomen na grote schuurbrand in Westeremden

Westeremden - WESTEREMDEN - Aan de Molenweg in Westeremden zijn zondagnacht twee grote schuren door brand verwoest. Daarbij is asbest vrijgekomen. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

WESTEREMDEN - Aan de Molenweg in Westeremden zijn zondagnacht twee grote schuren door brand verwoest. Daarbij is asbest vrijgekomen. Dat meldt Dagblad van het Noorden.
Op maandagochtend worden omwonenden door de brandweer geïnformeerd wat te doen als ze asbest op of rond hun huis vinden. De grote brokken asbest zijn in de direct omgeving van de vuurhaard neergekomen, maar de kans is aanwezig dat kleinere stukjes asbest in een wijdere omtrek te vinden zijn.

Aardappelloods

Rond 00.45 uur brak de brand uit in een van de twee aardappelloodsen. Het vuur sloeg ook over naar de andere loods. De boerderij - die aan een van de schuren vastzit - kon worden gered. Dit komt door een brandmuur tussen de woonboerderij en de loods.

Na ongeveer anderhalf uur blussen had de brandweer het vuur onder controle. Maandagochtend is de brandweer nog wel bezig met nablussen.