Ruim 350 bezoekers Havenconcert Magellan Singers

DELFZIJL - Ruim 350 bezoekers hebben zoondag genoten van het Havenconcert van De Magellan Singers in de Evenementenhal in Delfzijl.

In een sfeervol decor bracht het koor veel Ierse muziek, maar ook een aantal Nederlandse en Schotse nummers. Voor het eerst werd het Havenconcert gehouden in een andere setting. Hierdoor kreeeg het koor de de gelegenheid veel meer van hun eigen repertoire te laten horen. Dat deze formule een succes is bleek uit de vele positieve reacties van het publiek.

Het thema The Australian adventure kwam goed over het voetlicht en de speciaal voor dit concert ingestudeerde nieuwe nummers kregen veel applaus. Door de toevoeging van Klara Mulder (fluit) aan het orkest kwam de Ierse sfeer goed uit de verf. De sopraan Ellen Palmen zong een paar prachtige solo nummers die bij het publiek goed in de smaak vielen.

De groep Easy and Free uit Giethoorn bracht een optreden met bekende Ierse, Schotse en wereldnummers die de sfeer van een Ierse pub goed over het voetlicht brachten.

Het jaar 2018 zal in het teken staan van 35 jaar Magellan Singers. Er zijn dan een tal van bijzondere optredens gepland in Nederland en Noord-Duitsland.

Het Havenconcert op 4 november 2018 wordt dan de kroon op dit jubileumjaar.