Kinderboek ‘Mama heeft diabetes’ uit Wagenborgen

WAGENBORGEN - Twee moeders met diabetes uit de provincie Groningen hebben het kinderboek ‘Mama heeft diabetes’ uitgegeven.

In juni 2017 wonnen Willeke Mulder uit Wagenborgen en Ansje Bootsma uit Groningen de prijs voor Het Beste Diabetesidee 2017, uitgeloofd door het Diabetes Fonds.

Met dat geld hebben ze het boek voor kinderen die een ouder hebben met diabetes geschreven. Willeke Mulder: „Kinderen maken genoeg mee van de diabetes van een van hun ouders. Dat kunnen nare ervaringen zijn met veel impact. Zo vond mijn zoon mij eens op de bank, terwijl ik in coma lag. Hij heeft de buurvrouw gehaald en het is allemaal goed gekomen, maar het is wel beangstigend voor een kind. Ik wilde een boek maken dat precies dat soort situaties beschrijft, zodat kinderen ervan kunnen leren en erover kunnen praten.”

Het boek is geschreven door tekstschrijver Ansje Bootsma en geïllustreerd door Andrea Kruis. Ansje Bootsma: „Het boek is bestemd voor kinderen in de basisschoolleeftijd: jongere kinderen kun je het voorlezen, oudere kinderen lezen het zelf. Het is een spannend boek, waarin twee kinderen allerlei dingen beleven rondom school, maar ook met de diabetes van hun moeder.”

Het boek kost € 14,99 en is verkrijgbaar via www.mamaheeftdiabetes.nl.

Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het Diabetes Fonds.