Lezing Docent van het Jaar Loes Damhof

ZEERIJP - Als Docent van het Jaar 2016 mocht de in Appingedam opgegroeide Loes Damhof de eerste Comeniusbeurs in ontvangst nemen.

Met deze beurs op zak ontwikkelde ze samen met de Unesco een pilot om haar studenten Future Literacy en 21st Century Skills bij te brengen. Over dit en meer vertelt ze donderdag 16 november om 19.30 uur tijdens haar lezing op Boerderij de Diek’n te Zeerijp.

“De wereld wordt steeds kleiner en willen we het met elkaar een tijdje uithouden, dan zullen we onderwerpen als wereldburgerschap, duurzaamheid maar ook empathie niet uit de weg moeten gaan,” meent Damhof, „maar juist omarmen. Ik houd ervan om samen met studenten deze complexe thema’s te onderzoeken en ik vind het geweldig als studenten beter worden dan ik!“

Loes Damhof behaalde haar Master in Nederlandse letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar verliet Nederland al snel daarna. Na hetjarenlang studeren, lesgeven en organiseren van onderwijs in Zuid-Afrika, China, Rusland en de Verenigde Staten, deelt ze haar ervaringen met studenten in haar lessen Interculturele Competenties. Ze geeft les aan de Hanzehogeschool binnen de opleiding Communication & Multimedia Design. Sinds 2013 is ze tevens Hogeschooldocent 21st Century Skills.

Deze leerlijn bereidt studenten voor op een onzekere wereld en een veranderend werkveld. Loes is een betrokken lid van het Hanze Honours College als mentor en als docent/ontwikkelaar van innovatieve, interdisciplinaire modules. Daarnaast doet ze onderzoek naar de complexiteit van internationaal en intercultureel onderwijs in virtuele, collaboratieve leeromgevingen.

Haar pilot Future Literacy is door Foresight, UNESCO ontwikkeld als een methodologie die toekomstscenario’s gebruikt om het heden te kunnen innoveren. Door studenten hun eigen aannames, die als basis dienen voor deze scenario’s, te laten onderzoeken, hoopt ze het perspectief op te rekken en studenten klaar te stomen voor een onzekere en complexe toekomst. De eerste pilot start met hbo-masterstudenten aan de Hanzehogeschool.

Reserveren, eventueel met menu vooraf, kan via: Boerderij 0596-581199 of info@dediekn.nl.

22.30 uur Einde