Focus Vocaal bezingt Kerstvloed 1717

MIDDELSTUM - De Culturele Raad Middelstum presenteert zondag 19 november om 16.30 uur het concert Overleven & Liefde van Focus Vocaal in de Hippolytuskerk in Middelstum.

Het programma kent zijn oorsprong 300 jaar geleden, bij de Kerstvloed 1717. Een zware watersnoodramp trof in de nacht van 24 op 25 december grote gebieden in het Noorden. Speciaal voor Focus Vocaal schreef de Groninger componist Henk-Doeke Odinga het stuk Avondgang (vrouwenstemmen, piano en buisklokken), over deze Kerstvloed.

De compositie en dit herdenkingsjaar hebben de dirigente van het koor, Elzemien Brouwer, geïnspireerd om muziek te zoeken die past bij thema’s als natuurrampen, vluchten, overleven, troost en herdenken. Dit heeft geleid tot een bijzonder programma met muziek van zeer uiteenlopende moderne – allen nog levende - componisten van over de hele wereld. De muziek varieert van ingetogen en melancholiek tot uitbundig en een beetje gek. Naast a-capella stukken zingt het koor stukken met een strijkkwartet, slagwerk, dwarsfluit en piano. Celliste Annette Scholten zal bovendien een solo spelen op de Lame Sonore, in de volksmond zingende zaag genoemd. Met dit bijzondere instrument trad zij eerder op in het Concertgebouw van Amsterdam en Carnegie Hall in New York.

Reserveren kan via:info@cultureleraad-middelstum.nl of 0595 551604.