Duitse auteur in klas Eemsdeltacollege

APPINGEDAM - De Duitse auteur Cornelia Franz is deze week in het kader van auteir in de klas op bezoek geweest bij Eemsdeltacollege locatie Pastorielaan in Appingedam.

Het Goethe Instituut Amsterdam biedt Nederlandse scholen de gelegenheid een Duitse auteur uit te nodigen. De uit Hamburg afkomstige Franz is op leesreis en bracht ook een bezoek aan derde klassen van het vwo.

In aanloop naar dit bezoek hebben die klassen in de lessen Duits haar boek ‘Egal, was morgen ist’ gelezen. Tijdens het bezoek las Cornelia Franz uit haar boek voor en beantwoordde de vragen van de leerlingen. Naar aanleiding van de vragen die de leerlingen in de les hadden voorbereid, kwamen ze onder andere te weten dat de uitgever bepaalt wat de titel van een boek wordt. Ook bepaalt de uitgever hoe de kaft er uit komt te zien. Ze kregen te horen dat mevrouw Franz dit boek in vier weken had geschreven en dat het eerste hoofdstuk is gebaseerd op een waargebeurde situatie in de trein.

De leerlingen hebben inmiddels een recensie in het Duits geschreven. Daarnaast maken de leerlingen praktische opdrachten, zoals het maken van een boektrailer en een fakebookaccount (inderdaad een nepaccount).

De leerlingen waren allemaal erg onder de indruk van de Duitse auteur. Opmerkingen als ‘Het boek heeft een leuk thema, maar het is niet realistisch omdat het niet vaak voorkomt’, ‘Het verhaal past goed bij onze leeftijd, omdat de personages ongeveer net zo oud zijn als wij’en ‘Leuk omdat de personages dezelfde problemen hebben als sommigen van ons op deze leeftijd,’ kwamen voorbij.