Kinderen Vuurvlinder brengen burgemeester ontbijtje

APPINGEDAM - 27 Kinderen uit groep 7 van obs de Vuurvlinder uit Appingedam hebben vanmorgen (vrijdag 9 november) een ontbijtje gebracht bij burgemeester Anno Wietze Hiemstra in het stadhuis.

In de kantine van het gemeentehuis gaven ze met dat gezamenlijke Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.

Burgemeester Hiemstra van Appingedam onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafelm maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Hiemstra symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.