Passie en romantiek in De Molenberg

Delfzijl - De bijzondere theaterproductie Passie en Romantiek staat zondag 19 november om 14.00 uur in Theater de Molenberg. In deze voorstelling worden de gewoontes van een klassiek concert volledig losgelaten door korte verhalen, humor en spel af te wisselen met de indrukwekkende operamuziek uit de tijd van de Romantiek en de veelsoortigheid van muziek van deze tijd. Het resultaat is een voorstelling die verwachtingspatronen verruimt en met alle vooroordelen over klassieke operamuziek en dans speelt.

Medewerking wordt verleend door het vijftig leden tellende Projectkoor der Romantiek, het Groninger Studentenkoor, leden van het Ensemble Sophia en Dansschool Willemien Benjaminse. Het Projectkoor brengt koorwerken uit opera’s van onder andere Mozart en Verdi; solisten en het Ensemble Sophia vertolken aria’s, duetten en ensemblestukken. Naast klassieke werken komen ook musical- en popliederen aan bod, gezongen door de dames van het Groninger Studenten Koor, terwijl modern ballet wordt gebracht door de dansers van Willemien Benjaminse. De acteurs Ed Spanjerberg en Pascal Westra gaan verbaal met elkaar in de slag als warme pleitbezorgers van respectievelijk de Romantiek en de Passie. Allen worden begeleid door een orkest van beroepsmusici, waarvan de kern wordt gevormd door het Kamerorkest van het Noorden. Het orkest staat onder leiding van Rob Brunekreeft.

Passie en Romantiek is een productie van Stichting Sarastro, die het organiseren en professioneel begeleiden van amateurvoorstellingen, evenementen en workshops op het gebied van muziek, theater en onderwijs als doelstelling heeft, dat alles op basis van projecten.

Projectleider Nico Vloothuis: „Sarastro laat zien en horen dat ook opera en klassieke muziek boeiend, spannend kan zijn, afgewisseld met muzikale uitstapjes naar de huidige tijd. Passie en Romantiek is een avontuurlijk concert voor iedereen, voor jong en oud, zowel voor bestaande liefhebbers van klassiek en opera als voor een nieuwsgierig nieuw publiek.”