Inzameling cadeautjes decemberactie voedselbank

Delfzijl - Voor het vijfde jaar op rij worden in het Eemsmondgebied cadeaus ingezameld voor de decemberactie van de voedselbank.

Vier jaar geleden werd daarmee door een groep dames gestart, omdat ze het heel erg vinden dat het niet voor ieder gezin vanzelfsprekend is om het Sinterklaasfeest met cadeaus en lekkernijen te kunnen vieren. ‘Ieder kind zou op school enthousiast over het Sinterklaasfeest moeten kunnen vertellen, zo is de gedachte.

Ze zamelen cadeaus in voor de kinderen van 0 tot en met 12 jaar uit de gemeentes Delfzijl, Appingedam en Loppersum van wie de ouders staan ingeschreven bij de voedselbank.

Wanneer men deze actie een warm hart toedraagt, kan men een cadeautje kopen en deze afgeven bij één van de inleverpunten. Dat kan tot zaterdag 25 november in in Delfzijl bij de Expert en de Trekpleister, in Appingedam bij de Marskramer en drogisterij DIO en in Loppersum bij de HUBO. Verder staan ij op verschillende punten donatieboxen waarin men een bijdrage kan doen en bij een aantal supermarkten staan boxen waarin de flessenbon kan worden achtergelaten.. Ook is het mogelijk een bijdrage te storten op bankrekeningnummer: NL80 RABO 0127951121 t.n.v. MB Drenth EO T Roelevink de Boer ((dit geld zal dan ook worden besteed aan het kopen van cadeaus).

Zaterdag 18 november staan er vrijwilligers bij de volgende supermarkten: Delfzijl Jumbo Jachtlaan (’s ochtends), Appingedam Albert Heijn, Loppersum Albert Heijn. Dan worden Sinterklaaslekkernijen ingezameld om samen met de cadeaus uit te reiken, zodat het feest helemaal compleet is.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Decemberactie Voedselbank of www.decemberactie-voedselbank.nl.