Stadstuin de Eendracht krijgt andere opzet

APPINGEDAM - De opzet van de twee jaar bestaande Stadstuin de Eendracht in Appingedam gaat veranderen. De ASWA neemt de regie over van een werkgroep met vrijwilligers.

De tuin is inmiddels uitgegroeid tot een groene ontmoetingsplaats. Het is een gezamenlijk project van bewoners, de gemeente Appingedam, ’s Heerenloo en ASWA-Welzijn. Steeds meer kinderen, mensen met een beperking , tuinliefhebbers en Damsters werken en ontmoeten elkaar op de Stadstuin.

De opbouwfase van het aanleggen van de tuin is afgerond. Het resultaat is een prachtige tuin met de gelegenheid voor ‘moestuinieren’. De ASWA gaat de coördinatie op zich nemen. Met als volgende uitdaging dat er nog meer Damsters gebruik gaan maken van de mogelijkheden op de Stadstuin en dat het groen met elkaar duurzaam wordt onderhouden.

De huidige vrijwilligers gaan zich bezighouden met een aantal specifieke taken. Voor 2018 zijn er weer volop plannen voor activiteiten. Deze ontmoetingsactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds. Om deze activiteiten te realiseren naast de tuinwerkzaamheden is een nieuwe werkwijze nodig. De werkgroep in de huidige vorm zal daarom beëindigd worden. Eerder werd al afscheid genomen van pionier en drijvende kracht Albert Heidema.

Daarnaast is er volop ruimte voor enthousiaste tuinders om de Stadstuin duurzaam te behouden voor Appingedam. Iedereen die geïnteresseerd is, nieuwe ideeën heeft, een bijdrage wil leveren aan activiteiten of tuinonderhoud kan contact opnemen met: Peronne Burggraaf, via: 0596623315 of .burggraaf@aswa-welzijn.nl.