Ga jij mee naar Japan in de zomervakantie?

DELFZIJL - In de zomer van 2018 (2 tot en met 10 augustus) houdt de Stichting Stedenband Delfzijl – Shunan City een jeugduitwisseling met Shunan City in Japan.

Delfzijl heeft sinds 1990 een stedenband met deze havenplaats in het zuiden van Japan. Vanuit deze stedenband wordt er jaarlijks een uitwisseling georganiseerd. Afgelopen zomer was een delegatie uit Shunan City op bezoek in Delfzijl. Voor 2018 is Delfzijl uitgenodigd om met maximaal 16 jongeren een bezoek te brengen aan Shunan City. Vanuit de gemeente Delfzijl kan iedereen tussen de 14 en 18 jaar zich aanmelden voor deze zeer bijzondere en unieke uitwisseling.

Tijdens de uitwisseling verblijven de jongeren bij een gastgezin. Daardoor leert men in korte tijd veel over de Japanse cultuur. Tijdens het verblijf in Shunan City zullen vele bezienswaardigheden worden bezocht. Het is voor jongeren een onvergetelijke reis met vele nieuwe indrukken en nieuwe vrienden. De reis is niet gratis. De kosten voor onder andere het vliegticket komen voor eigen rekening.

Jongeren geïnteresseerd in deze uitwisseling kunnen zich tot 15 januar 2018 aanmelden voor een informatiebijeenkomst, via: info@delfzijlshunancity.nl.