Cheque De Kans voor Decemberactie

APPINGEDAM - Tweedehandskledingzaak de Kans aan De Riepe in Appingedam doet een aantal keer per jaar een donatie aan een goed doel uit de regio. Er is nu gekozen om de Decemberactie van de Voedselbank te steunen.

Een aantal dames van deze actie kwam donderdag langs om een symbolische cheque ter waarde van €500,- in ontvangst te nemen.

De Decemberactie wordt voor de vijfde keer gehouden in het Eemsmondgebied om cadeaus in te zamelen. Vier jaar geleden werd daarmee door een groep dames gestart, omdat ze het heel erg vinden dat het niet voor ieder gezin vanzelfsprekend is om het Sinterklaasfeest met cadeaus en lekkernijen te kunnen vieren. ‘Ieder kind zou op school enthousiast over het Sinterklaasfeest moeten kunnen vertellen’, zo is de gedachte.

Ze zamelen cadeaus in voor de kinderen van 0 tot en met 12 jaar uit de gemeentes Delfzijl, Appingedam en Loppersum van wie de ouders staan ingeschreven bij de voedselbank.

Zaterdag 18 november staan er vrijwilligers bij de volgende supermarkten: Delfzijl Jumbo Jachtlaan (’s ochtends), Appingedam Albert Heijn, Loppersum Albert Heijn. Dan worden Sinterklaaslekkernijen ingezameld om samen met de cadeaus uit te reiken, zodat het feest helemaal compleet is.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Decemberactie Voedselbank of www.decemberactie-voedselbank.nl.