Hart- & Vaatcafé OZG over ICD/pacemaker

WINSCHOTEN - Het Ommelander Ziekenhuis Groningen houdt donderdag 30 november van 19.30 tot 21.30 uur een Hart- & Vaatcafé in hotel/restaurant In Den Stallen in Winschoten.

Dat gebeurt in samenwerking met de Hart- & Vaatgroep. Het onderwerp is ICD/pacemaker. Een ICD (Implanteerbare Cardioverter Defibrillator) is een inwendige defibrillator voor mensen met een gevaarlijke, onvoorspelbare hartritmestoornis. Een ICD reageert bij zo'n levensbedreigende ritmestoornis door het geven van een elektrische schok. Door deze schok wordt het hartritme weer hersteld.

Het Hart- & Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden. Deelname aan de bijeenkomst is gratis maar bezoekers dienen zich wel aan te melden.

Doel van deze bijeenkomst is in een informele sfeer lotgenoten en partners met elkaar in contact brengen en ervaringen, ideeën en zorgen uit te wisselen. Maar ook specialisten en verpleegkundigen ontmoeten en informatie inwinnen. Er is ruime gelegenheid om te pauzeren en te praten met andere aanwezigen en de informatiestands te bezoeken. En iedereen kan vragen op papier zetten, die na de pauze aan de sprekers worden gesteld.

Tijdens het Hart- & Vaatcafé vertellen de cardioloog, de pacemaker-/ICD-technicus en iemand van de STINN (Stichting ICD-dragers) over de zorg, de controles, de techniek en de samenwerking met het UMCG. Ook is een ervaringsdeskundige (patiënt) uitgenodigd om haar eigen verhaal te vertellen.

Aanmelden voor het Hart- & Vaatcafé kan via: aanmelden@ozg.nl of v088-066 1000.