Kans op prolongatie award Museum Møhlmann

APPINGEDAM - Museum Møhlmann is opnieuw in de race voor de titel ‘Museumkwartier Award’, die in 2016 ook door het Damster museum is gewonnen.

Het museum aan de Westersingel in Appingedam is in Nederland een uniek kunstenaarsmuseum, dat onafhankelijk en op eigen kracht een landelijk platform biedt voor realistische en figuratieve kunst uit heden en verleden. Kunstenaar en museumeigenaar Rob Møhlmann bouwt al jaren aan zijn museale platform voor Schoonheid. Steeds meer weet hij deze plek ‘aan de rand van Nederland’ in het centrum van de artistieke belangstelling te duwen.

In 2016 won dit eigenzinnige museum de ‘Museumkwartier Award’, als museumontdekking van het jaar 2016. Nu blijkt het museum opnieuw in de top 10 te zijn beland (samen met ‘grote jongens’ als het Haags Gemeentemuseum en Centraal Museum Utrecht) en kan het daardoor zijn titel prolongeren. Stemmen kan nog tot 30 december 2017, via de site van Museumkwartier.nl: : https://museumkwartier.nl/verkiezing-museale-publieksprijs-2018/.