Unieke schilderijenverkoop galerie Ruigewaert

APPINGEDAM - Bij Galerie Ruigewaert aan het Gouden Pand in Appingedam wordt zondag 26 november om 15.30 uur weer een nieuwe expositie geopend. Het gaat om een unieke schilderijenverkoop uit de privécollectie van verzamelaars, particulieren en hedendaagse kunstenaars.

Er zijn veel mensen die schilderijen op zolder hebben staan of vanwege verhuizing het beoogde kunstwerk niet meer kunnen of willen meenemen naar hun nieuwe onderkomen. Op een veiling gaan kunstwerken vaak voor een fractie van de werkelijke prijs in andere handen over. Hiermee wordt de inbrenger (die meestal een galerieprijs voor het kunstwerk heeft betaald) zeer tekort gedaan. Ruigewaert houdt deze expositie waarin particulieren en verzamelaars hun kunst(collectie) kunnen inbrengen die dan in de galerie tegen een redelijke prijs (zo’n 20% minder dan de gangbare galerieprijs) kan worden verkocht. Dat daar behoefte aan is blijkt uit het feit dat de galerie overstelpt wordt met een enorme hoeveelheid aangeboden schilderijen van gerenommeerde kunstenaars.

Het aanbod is heel divers; schilderijen uit de tijd van Haagse School, uit de hoogtijdagen van de Groninger kunstkring De Ploeg , van het Drents Schildersgenootschap en van hedendaagse Noordelijke Realisten domineren deze unieke expositie.

De expositie duurt tot en met 18 februari 2018.