Start beweegprogramma buitendorpen Delfzijl

DELFZIJL - Leerlingen uit de groepen 1 en 2 van de basisscholen in de buitendorpen van de gemeente Delfzijl zijn deze maand begonnen met de bewegingslessen.

Het beweegprogramma vindt plaats op CBS De Borgstee-Spijk, OBS Fiepko Coolman-Spijk, OBS Hiliglo- Holwierde, OBS De Munte/Woldrakkers-Termunterzijl en BS De Kronkelaar-Wagenborgen.

Deze lessen worden medio mei 2018 afgesloten met een beweegdiploma. Het programma wordt aangeboden door de gemeente Delfzijl in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen.

Het programma bestaat uit 21 lessen waarbij plezier in bewegen voorop staat. De lessen worden verzorgd door sportcoach Chris Gunnink van Huis voor de Sport Groningen. Het helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid van het kind. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Tevens wordt er een doorgaande leerlijn in het bewegingsonderwijs gecreëerd voor de groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Tijdens de laatste les laten de kinderen aan hun ouders en overige familie zien wat zij geleerd hebben, om vervolgens het Nijntje beweegdiploma in ontvangst te nemen.