Sinterklaas een held in AZC Delfzijl

DELFZIJL - Het Wolkentheater speelt vrijdag 1 december om 19:30 in AZC Delfzijl de nieuwe voorstelling Sinterfeest 2017.

Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse AZC’s weten alles over Sint: van school of van het Sinterklaasjournaal. Het Wolkentheater brengt oer-Hollandse gezelligheid als doeltreffend middel voor integratie.

Directeur Adrijan Siniša Rakić van het theater: „Het is hartverscheurend wanneer een kind niet meer kan glimlachen. Kinderen die na traumatische gebeurtenissen in zeer sobere omstandigheden verblijven helpen we met het herontdekken van de mooie en bruisende kant van het leven. Met onze activiteiten kunnen de kinderen met elkaar plezier maken en zich creatief uiten, kortom: zorgeloos kind zijn.”

Om alle aanwezigen die het Nederlands nog niet machtig zijn van de gelegenheid te laten genieten zijn de voorstellingen bijna zonder woorden. Bovendien kunnen de kinderen tijdens de voorstelling zelf bepalen hoe de Pieten er uit gaan zien.

Al meer dan twintig jaar speelt de stichting Wolkentheater met passie, betrokkenheid en overtuiging theatervoorstellingen voor vluchtelingenkinderen. Oorspronkelijk is de stichting opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Tegenwoordig bestaat het gezelschap uit een bonte verzameling theaterdocenten, clowns, musici en poppenspelers en andere gedreven mensen uit de kunstwereld.

Sinterfeest 2017 is bedacht en wordt uitgevoerd door Arno Huibers Theaterproducties Huibers: „Dit wordt het derde jaar van samenwerking met het Wolkentheater. Ieder jaar opnieuw zoeken we naar een nieuwe humorvolle en creatieve invulling van het Sinterklaasfeest zodat kinderen en hun ouders die eventueel langer in de centra verblijven toch weer een hele nieuwe voorstelling zien. Als clowns zijn we ieder jaar een herkenbare 'rode draad' zodat het voor jong en oud een feest wordt met veel subtiele humor en plezier. En geen kind zit voor eigen plezier in een AZC, dus gunnen we hen even die glimlach tot schaterlach.”

Meer informatie over de tour,en donatiemogelijkheden: www.wolkentheater.