Opwarmshow ZZ Races met kampioensmachine MotoE

‘T ZANDT - ‘T ZANDT De Stichting ZZ Races houdt zaterdag 20 januari van 14.00 tot 20.00 uur weer een Raceshow met historische racemotoren. Deze show inn het dorpshuis van ‘t Zandt is evenals vorige keren bedoeld als voorbereiding (opwarmertje) voor de ZZ Races op zaterdag 16 juni 2018.

Op de Race-show zullen rond de 15 racemotoren gepresenteerd worden uit alle klassen die aan de ZZ Races meedoen, ook de nieuwe Jaren-70 klasse. Naast de motoren worden foto's en video's getoond uit de voorgaande edities.

De ZZ-races tussen 't Zandt en Zeerijp hebben plaats op het langste stratencircuit van Nederland, ook wel bekend als het ‘Eiland Man in het klein’. De races vallen onder auspiciën van de Historische Motorsport Vereniging (HMV).

Naast de gebruikelijke klasses, zet de Stichting ZZ Races dit jaar op veler verzoek, als extraatje, een Jaren-70 klasse op de baan. Hiervoor kunnen de rijders zich nog opgeven. Om mee te kunnen doen dient te worden voldaan aan de volgende voorwaarden: bouwjaar van 1970 tot 1980; cilinderinhoud tussen 250 en 750 cc; raceverleden van rijder of motor is een hele grote pré. Alle merken zijn welkom

Op de show is ook de kampioensmachine van het Nova Electric Racing team van de Technische Universiteit Delft aanwezig zijn. Deze elektrische motor met maar liefst 500 Nm aan het achterwiel, werd dit jaar Europees Kampioen in de MotoE klasse. Tijdens de show zullen er mini-colleges worden gehouden door onder andere het Nova Electric Racing team. Zij zullen vertellen over de motoren en hun recente ervaringen ermee en is er volop de gelegenheid tot het stellen van vragen.

De toegang is gratis.

Meer informatie is te vinden op: www.zzraces.nl.