Janneke Vos signeert nieuw boek

DELFZIJL - ‘Doe mij maar de gladiolen´ is de titel van het zesde boek van Janneke Vos dat op 29 november verschijnt bij Uitgeverij Profiel.

Op 2 december signeert Janneke Vos haar nieuwste van 09.30 tot 10.45 uur bij Cigo aan de Schoolstraat 6 in Delfzijl en van 11.30 tot 13.00 uur bij The Readshop aan de Hogestraat in Loppersum.

De in Appingedam geboren journaliste (KRO Spoorloos en RTV Noord) woont sinds augustus 2006 in Roemenië. Van haar hand verschenen inmiddels vijf boeken over haar emigratie naar Roemenië en het leven in een klein dorpje in Transsylvanië waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

In dit nieuwste boek kijkt Vos niet alleen terug op de roerige jaren op het Roemeense platteland, maar ook op andere al dan niet glorieuze momenten uit haar leven. De gladiolen in de titel verwijzen in eerste instantie naar een paardenrace in Drenthe waar ze het onderspit delfde, terwijl ze zo overtuigd was van haar aanstaande overwinning. Het pakte anders uit. Zoals het leven daarna nog zo vaak anders zou uitpakken dan verwacht. Vos: ‘Wie had gedacht dat ons bestaan zo´n achtbaan zou worden toen we eind 2006 met een auto vol koffers, honden en potten en pannen daadwerkelijk naar Roemenië emigreerden? Ik niet. We verloren vrijwel alles, maar we hebben het allemaal overleefd. Sterker nog: het is alsof ons bestaan nu pas definitief zijn vorm heeft gevonden. We doen wat we leuk vinden en kunnen ervan leven. Meer heeft een mens niet nodig.’

‘Doe mij maar de gladiolen’ is een verhalenbundel waar een lach en een traan hand in hand gaan. Over gebroken harten, waarzegsters en krachtpatsers, groot geluk, groot verlies en de soms moeilijke verzoening met het leven. Alles of niets. De dood of de gladiolen.