16 Prijzen taekwondoka’s in Den Haag

APPINGEDAM - De taekwondoka’s van Jan Ekema uit Appingedam hebben zondag even gouden medailles behaald tijdens het Open Haaglanden toernooi in Den Haag. De veertien koppen tellende selectie was goed voor zestien podiumplaatsen.

Met ruim 300 deelnemers 25 verschillende scholen uit Nederland, Duitsland en België is het Open Haaglanden een van de grootste toernooien van Midden-Nederland. Daar raakte de achtjarige Ghilano Buurmeijer niet van onder de indruk. Buurmeijer mocht voor het eerst uitkomen in de A-klasse (blauwe band en hoger) en ging er -na een zenuwslopende finale- met het zilver vandoor.

Ook Sylvie Terpstra kwam in de Hofstad voor het eerst uit in de hoogste klasse, omdat er in haar eigen klasse, de B-klasse, geen deelnemers waren. Ze nam brons mee naar huis.

Het was voor de negenjarige Robert Mulder zijn eerste grote toernooi. Mulder vocht volgens Ekema slim, luisterde goed naar zijn coach en stak daardoor met kop en schouders boven zijn tegenstanders uit. Dit resulteerde in de felbegeerde kampioenstitel. Senna Wenting kreeg loon naar werken en werd kampioen stijlpatronen, evenals Renze Derksen. Goud was er ook voor Jens Ruben, Joyce van der Veen, Lale Bulut en de vijfjarige Ghilaisha Buurmeijer op het onderdeel sparren.

Verder was er zilver voor Joyce van der Veen en Lennart Blaauw op het onderdeel stijlpatronen en behaalden diezelfde Lennart Blaauw, Ella Schreuder en Sem Berghuis zilver bij het sparren. Senior Anuschka Molenberg ging er bij het sparren vandoor met het brons. Ghilaisha Buurmeijer behaalde op het onderdeel non-contact sparren ook nog een bronzen plak.