Groeiende kledingbank zoekt bestuursleden

DELFZIJL - Steeds meer mensen weten Kledingbank Maxima aan de Oude Schans 23 boven de Bibliotheek in Delfzijl te vinden.

In heel 2016 waren er 750 bezoekers, sinds september kwamen in bijna drie maanden tijd al meer dan 800 bezoekers gratis winkelen uit de herfst/wintercollectie.

Vanaf 1 december kunnen behalve inwoners uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum ook inwoners uit Ten Boer met een bjstandsuitkering bij Maxima komen winkelen. Per persoon kan men 10 tot 15 stuks kleding bij elkaar winkelen. Groei betekent dat ook nieuwe bestuursleden welkom zijn. Uit Appingedam, Loppersum en Ten Boer komen nog geen bestuursleden. De groei van het aantal bezoekers betekent dat er ook meer kleding op voorraad moet zijn. Maxima doet een beroep op particulieren om kleding die toch maar in de kast ligt of hangt, te komen brengen.

Maxima is ook op zoek naar kledinginzamelplaatsen in Appingedam, Loppersum en Ten Boer. Een plaats waar mensen op een vaste middag in de week kleding kunnen brengen, die vervolgens direct wordt opgehaald. Ook wordt een beroep gedaan op kleding- en schoenenzaken in de regio. Het schenken van een restpartij die niet meer in de winkel komt is aantrekkelijk omdat Maxima een goed doel is en de waarde van de restpartij fiscaal kan worden verrekend.

Meer informatie is te verkrijgen via: 06-10584923.