Top2000Kerkdienst Appingedam

APPINGEDAM - Twee solisten, twee duo´s en een kleine groep vrouwen zingen zondag 3 december om 09.30 uur een nummer uit de Top2000 in een speciale dienst van de Protestantse Gemeente Appingedam.

Enkele jaren geleden is landelijk het initiatief genomen om tijdens kerkdiensten iets te doen met de muziek uit de Top2000, de populaire hitlijst van Radio2 die elk jaar te horen is tussen Kerst en Oud en Nieuw. Veel van die nummers hebben voor verschillende mensen een waardevolle betekenis. De muziek en/of de tekst raakt ze, geeft hoop of troost of roept herinneringen op.

In de Nicolaïkerk wordt de Top2000Kerkdienst voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden. Dit jaar is gevraagd of mensen uit de eigen Protestantse gemeente een nummer uit de Top2000 willen kiezen en eventueel ook zelf willen laten horen. Daardoor is er een mooi gevarieerd repertoire ontstaan met verschillende boodschappen en betekenissen.

Een groep vrouwelijk alten, Regina en Saskia Lafeber, Jenny Baron, Henk Samplonius en het duo Vera van Gerven en Wout de Vries zingen nummers van Bløf, Adèle, Bette Midler, the Beatles, Racoon en Leonard Cohen.