Zelfs de bediening is single

APPINGEDAM - In Cafe De Doofpot gaat vrijdagavond vanaf 21.00 uur de rode loper uit voor singles vanaf dertig jaar.

Een vriendengroep, waarvan er drie single zijn, besloot een ontspannen avond voor deze doelgroep te organiseren. “Er zijn heel veel leuke singles in de regio die druk zijn met werk en kinderen en ‘s avonds moe op de bank hangen”, stelt Michelle Dieleman (45). Zij is zelf single en weet als werkende moeder hoe weinig tijd er voor jezelf overblijft. “Dus wij zeggen: kom van die bank af, trek iets aan waarin je jezelf bent (er is geen kledingvoorschrift) en ga genieten”.

De entree is gratis en aanmelden is niet nodig. “We willen een laagdrempelige party. Aan datingsites zijn vaak hoge kosten verbonden. Dat is niet voor iedereen betaalbaar. Wij gunnen iedereen een leuke avond en wellicht een leuke partner”.

De wens van de organisatie is dat iedere vrouw een man, en iedere man een vrouw meeneemt naar het feest. Dan zijn er evenveel mannen als vrouwen aanwezig. De avond begint met een ontvangst met champagne. Een artiest van Theaterpret zorgt bij de deur voor een ontspannen sfeer . Een DJ draait muziek die dertigplussers aanspreekt en wie wil kan zich uitleven op de dansvloer. “Het leuke is, dat de bediening in De Doofpot deze vrijdag ook single is”.

De organisatie heeft gekozen voor de vrijdagavond, dan staat het weekend voor de deur en kunnen er afspraken worden gemaakt om wat leuks te gaan doen. “Onze keus viel op De Doofpot vanwege de centrale ligging. Het is een populair cafe, dat geschikt is voor een breed publiek. En eh, als er prinsen zijn die op hun witte paard naar het feest willen; er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig”.

De organisatie krijgt veel leuke reacties op hun initiatief. “Men is blij dat er eindelijk iets voor dertigplussers georganiseerd wordt. Als de avond een succes wordt, gaan we er mee door.”

De Singleparty is vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur. Daarna is De Doofpot weer voor iedereen toegankelijk.