Spar Kappen verbouwd

WAGENBORGEN - Spar Kappen in Wagenborgen is druk bezig om de winkel te verbouwen. Na de ingrijpende verbouwing is de supermarkt bijna niet meer terug te herkennen.

“Het is een drukte van belang,” vertelt eigenaar Perry Kappen van de Spar aan de Kerkstraat in Wagenborgen. “Het kost veel tijd om de winkel leeg te halen en weer in te richten, maar het is het meer dan waard. De tijd om te gaan verbouwen paste ook precies. Het Spar-concern is bezig om de huisstijl te moderniseren. Dat houdt in dat de winkel sowieso veranderd moest worden. We hebben er toen voor gekozen om meteen alles aan te gaan pakken. Dan hoef je de winkel meer één keer op de kop te hebben. Aan de verbouwing gaan 8 weken van voorbereidingen aan vooraf. Er komt werkelijk van alles bij kijken en de planning is heel strak. Het moet in een paar dagen allemaal gebeuren. Vergeet niet dat ik het niet alleen doe. We doen het samen met de hele ploeg, maar daar blijft het niet bij. Ook familie en vrienden dragen bij. En dan moeten we de klanten niet vergeten. Zij zorgen ervoor dat de verbouwing plaatst vindt. De planning is perfect. Net voor de drukke decembermaand. De klanten kunnen dan meteen de sinterklaas- en kerstinkopen doen in een gloednieuwe winkel. Dat hebben ze ook verdiend.”

Er gaat ook niet zomaar wat veranderen in de winkel van Kappen. “Sinds ik de winkel 2,5 jaar geleden heb overgenomen, ben ik al bezig om te inventariseren waar er binnen het dorp vraag naar is. Daar houd ik met de inkoop en indeling van de winkel rekening mee. Wat loopt goed en wat minder? Waar kunnen we het assortiment uitbreiden? Belangrijk is dat we als Spar goed zijn in versproducten en dat willen we graag uitdragen. Het versplein wordt dan ook verder uitgebreid. De broodafdeling wordt helemaal vernieuwd en gaat er super uit zien. Het kaas- en tapasassortiment wordt eveneens vergroot. Ook moeten we de sociale functie van de winkel niet vergeten. Mensen ontmoeten elkaar vaak in de supermarkt. Eigenlijk zijn we een tweede buurthuis. Het is belangrijk om deze functie in stand te houden. Het moet dus gezellig blijven. Daar draagt de afmeting van de winkel aan bij. De winkel is 450 vierkante meter. Dat is voor mij groot genoeg. Groter hoeft niet. Dan wordt het minder gezellig en onoverzichtelijk.”

Voor de jonge ondernemer is de verbouwing het sluitstuk van een spannende tijd. “Ik heb op 25-jarige leeftijd de winkel overgenomen. Dat is een hele stap, maar ik was er klaar voor. Ik ben al vanaf mijn 16e werkzaam in de supermarktbranche. Al moet ik wel zeggen dat ik mij even zorgen maakte toen ik het contract had getekend. Waar ben ik aan begonnen? Maar dat gevoel was heel snel weg en ik heb geen moment spijt gehad van deze stap. Het voelde al snel goed en dat was ook zichtbaar in de omzet. Daar komt bij dat ik al werkzaam was bij deze supermarkt, dus ik kende het team en deklanten. De andere rol was eerst wel even wennen. Ik heb daarvoor ook de tijd genomen en gekeken naar hoe ik de winkel wil hebben en welke stempel ik er op wil drukken. Het kostte weinig moeite om de rest van het team daarvan te overtuigen en de neuzen dezelfde kant op te laten staan.”

Spar Kappen wordt donderdag 30 november feestelijk geoepend.