Sint Nicolaasactie Humanitas langs 230 kinderen

DELFZIJL - Ieder jaar weer gaan de Pieten en Sint van de vereniging Humanitas langs bij gezinnen waar Sinterklaas niet zo ruim uit kan pakken als hij wel zou willen.

Ook dit jaar zijn de vrijwilligers van Humanitas uitgedost als Sint en Piet bij 230 kinderen langs geweest om een sinterklaascadeautje en wat snoepgoed langs te brengen. Hierbij worden ze mede gesponsord door middenstanders. De vrijwilligers van de afdeling DAL, kwamen langs bij gezinnen in de drie gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum.

Behalve deze Sint Nicolaasactie organiseert Humanitas ook ieder jaar een vakantieweek voor kinderen voor wie op vakantie gaan niet vanzelfsprekend is. De afgelopen zomer heeft Humanitasachttien kinderen een fijne week op een vakantieboerderij in Drenthe kunnen bezorgen.

Humanitas heeft daarnaast ook het project thuisadministratie. Humanitas helpt dan mensen die om verschillende redenen de regie over hun financiën kwijt zijn de zaken weer op een rijtje te krijgen. Ook mensen met schuldenproblematiek kunnen door Humanitas worden geholpen. Humanitas kan dan helpen de situatie in kaart te brengen en een plan van actie op te stellen om uit de schulden te raken.