Jongeren Kloksmeer adopteren monument

HELLUM - De jongeren van Kloksmeer Hellum hebben het oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de Joodse familie Bollegraaf uit Hellum geadopteerd.

Ze hebben het overgenomen van de openbare lagere school De Ent in Hellum. Door het sluiten van de school is de verbinding van dit belangrijke stuk geschiedenis van Hellum met de huidige jeugd van dit dorp verbroken.

De jongeren van Kloksmeer Hellum, bekend van het Oud & Nieuw feest dat in de Woldstreek op een aparte manier gevierd wordt; met het luiden van de kerkklokken en het collecteren in het dorp voor dat dorpsfeest, zijn in de voetsporen van de school getreden. Ook zij zien in dat een feest vieren mooi is, maar dat wel van belang is dat dat in vrijheid kan gebeuren.

De jongeren van Kloksmeer houden een oogje in het zeil voor wat betreft het beheer en verzorging van het monument en zullen daarin zo nodig bijdragen. Ze staan er vanzelfsprekend ook garant voor dat monument er op 4 mei onberispelijk bij zal staan. Met het plaatselijke 4 en 5 mei comité zal een en ander verder worden afgestemd.