Nieuwe website Delfzijl ook geschikt voor smartphone

DELFZIJL - Wethouder Jan Menninga heeft donderdag de vernieuwde website van de gemeente Delfzijl officieel gelanceerd. Deze is ook geschikt voor smartphones.

Hij bedankte de inwoners die bijgedragen hebben aan de nieuwe website voor hun inzet. De vernieuwde website is de eerste stap in de verdere ontwikkeling van de digitale dienstverlening van de gemeente richting inwoners.

De nieuwe website is niet alleen voor, maar ook mét inwoners gebouwd. Naast de inzet van een enquête onder websitebezoekers, is met een kleine groep inwoners gekeken naar een logische indeling van de website. De gemeente wil in de toekomst vaker inwoners bij de website betrekken. „We willen graag met inwoners in gesprek over het gebruikersgemak van onze website. Hierbij gaat het voornamelijk om de vindbaarheid van onderwerpen en of de teksten die er op staan begrijpelijk zijn,” zegt Menninga.

De gemeente werkt de komende periode dan ook aan de doorontwikkeling van de vernieuwde website. Kunnen bezoekers onderwerpen niet vinden op de website, dan kan dit worden doorgegeven via een formulier dat onderaan de pagina's wordt getoond.