Bokser Jordy Schilthuis wint in vol Eelwerd

APPINGEDAM - Het boksgala van Boksvereniging Appingedam heeft zatetrdag 500 mensen naar sporthal Eelwerd getrokken. Jordy Schilthuis boekte voor eigen publiek een fraaie winstpartij.

Het publiek maakte een mooie boksavond mee, waarbij het noordelijk boksteam, Strijders van het Noorden, zijn debuut maakte tegen een boksteam met veel toppers uit de rest van het land.Nederland. Ray Martin, de beste ringspeaker van Nederland, verwelkomde het publiek waarna beide teams hun opwachting maakten in de ring.

Het voorprogramma liet voor de pauze al aantrekkelijk boksen zien. De partij tussen de Leeuwarder Jeffrey Roosendaal en Dioulde Mamadou uit Nijmegen vormde hierbij het hoogtepunt. Een zowel technische als knalharde pot boksen waarbij Roosendaal de winst wist binnen te slepen met een 3-0 uitslag. Na het gala werd Roosendaal uitgeroepen tot beste bokser van de avond en won hiermee de felbegeerde Thijs Koops-bokaal.

Daarna volgde de eerste test voor de strijders van het Noorden. Vooral de partij tussen Rutger Schadenberg uit Emmen en Ismael Tadlaoui uit Arnhem was er een van hoogstaand niveau. Schadenberg liet prachtig technisch boksen zien en wist de partij overtuigend met een 3-0 uitslag naar zich toe te trekken.

Hoogtepunt voor het thuispubliek was de partij van Jordy Schilthuis die een thuiswedstrijd bokste. Hij nam het op tegen Daniel Tamir uit Gouda. De eerste ronde liet Jordy zijn tegenstander iets te vaak dichtbij komen omdat hij te weinig gebruik maakte van zijn langere reach. De tweede ronde, na instructies van trainers Taeke Roukema en John Echteld, wist Jordy hier meer gebruik van te maken en maakte het ook goed af. Aan het einde van deze ronde kreeg Tamir een keiharde treffer te verwerken: goed voor 8 tellen rust. Zijn trainer gooide vervolgens de handdoek in de ring ten teken van opgave.

Voor de laatste partij was de stand tussen beide teams 3-2. Nederlands kampioen Ferenc Soepboer droeg de last om de stand in het voordeel van het Noordelijk team te beslissen en er 4-2 van te maken. In een technische partij tegen Hendrik van der Vaart uit Arnhem lukte hem dat en werden de strijders van het Noorden in hun debuutoptreden verdiend winnaar.

De aanwezige voorzitter van de Nederlandse boksbond Boris van der Vorst was verbaasd dat zoiets groots in Appingedam op een zeer professioneel niveau was opgezet en roemde de samenwerking tussen de verenigingen in district Noord. Boksvereniging Appingedam kijkt terug op een meer dan geslaagd boksgala.