Piet van Hoogdalem lijsttrekker CDA Delfzijl

DELFZIJL - Het CDA in Delfzijl heeft Piet van Hoogdalem tijdens de algemene ledenvergadering aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Raadslid Loek Komdeur, Nayma Dahri en Allart Veentjer bezetten de tweede, derde en vierde plaats op de lijst. De leden van het CDA hebben gekozen voor ervaren kandidaten met een langdurige en hechte band met de havengemeente en twee jonge kandidaten die zich inzetten voor de toekomst van Delfzijl en de regio, metname op het gebied van jeugd, gezin en het onderwijs.

Lijsttrekker Piet van Hoogdalem was jarenlang internist in het Delfzicht ziekenhuis, de zorg en ouderen zijn voor hem dan ook een zeer belangrijk onderwerp in Delfzijl. „Het vertrek van het ziekenhuis heeft mij de afgelopen jaren veel slapeloze nachten gekost,” vertelt Van Hoogdalem. „Ondanks de strijd van het CDA om het ziekenhuis te behouden, is het nu bijna verdwenen en dat doet pijn.” Het behouden van goede zorg voor jong en oud staat dan ook hoog op de agenda van het CDA. Sinds 2006 is van Hoogdalem actief als raadslid en in 2014 werd hij fractievoorzitter van het CDA.

Met kandidaten uit Wagenborgen, Holwierde, Godlinze en Meedhuizen heeft het CDA gezocht naar een gevarieerde lijst met mensen uit de dorpen en de stad. De huidige wethouder van het CDA, IJzebrand Rijzebol staat als lijstduwer op de kandidatenlijst. Als de partij na de verkiezingen in maart 2018 weer deel mag nemen aan de coalitie in de gemeenteraad, is de in Zijldijk wonende Rijzebol de beoogde wethouder.