Filmliga opent jaar met Dikkertje Dap

DELFZIJL - Het nieuwe filmjaar 2018 begint in Delfzijl met twee Nederlandse films in de filmzaal van De Molenberg. Op dinsdag 2 januari is om 14.00 uur de familiefilm Dikkertje Dap te zien, naar het versje van Annie M.G. Schmidt. 's Avonds draait om 20.00 uur de romantische komedie Weg van jou.

Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee.

In de avondfilm wordt de stadse Evi met frisse tegenzin door haar werkgever overgeplaatst van hip Rotterdam naar stil Zeeuws-Vlaanderen. Weigeren is geen optie, haar carrière valt of staat met slagen in de Zeeuwse regio. Ze laat haar comfortabele stadse leven van uitgaan en veel consumeren achter zich en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe leven in Zeeuws-Vlaanderen. Dat het daar niet allemaal onverstaanbare Zeeuwen zijn, blijkt als Evi in Terneuzen schipper Stijn ontmoet.