Klassiek concert tenor Gevorg Aperánts in Nicolaïkerk

APPINGEDAM - In samenwerking met pianist Ties Molenhuis geeft de tenor Gevorg Aperánts zondag 4 februari om 15.00 uur een klassiek concert in de Nicolaikerk in Appingedam.

Na het succesvolle benefietconcert voor de hulporganisatie Mensenkinderen waren er veel mensen die de oud-Damster graag weer wilden horen. Darom heeft het duo besloten om nog een concert te organiseren. De opbrengst van het concert zal gaan naar een CD opname. Dit wordt de eerste CD van Gevorg Aperánts.

Het programma van het concert bestaat uit aria's uit bekende opera's van onder anderen W. A. Mozart, G. Donizetti en G. Rossini. De thema is uiteraard 'Liefde'. De aria's zijn parels uit het klassieke repertoire. Het zijn meesterwerken die niet eenvoudig zijn uit te voeren.

Alhoewel de tenor Gevorg Aperánts bekend is in de richting van klassieke muziek heeft hij in de periode dat hij aan het Conservatorium van Zwolle studerde ook jazz/pop zanglessen genomen bij Ronald Douglas. Dit geeft hem de mogelijkheid om muziek van verschillende stijlen te interpreteren. Zo zal hij vanaf mei beginnen met de repetities van West Side Story waar hij de rol van Tony mag zingen in de Clingenburg Festspiele in het Duitse Klingenberg am Main.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij: Primera en Cigo Overdiep in Appingedam en Jean Christ’elle in Delfzijl.