Kunst en lezingen open dagen Boekwerkplaats Stedum

STEDUM - De Boekwerkplaats aan Hoofdstraat 45 in Stedum houdt op 6 en 7 januari van 13.00 tot 17.00 uur open dagen. Er staan prachtige handgemaakte boeken, dozen en ander werk uitgestald van cursisten.

Zowel op zaterdag als zondag wordt een lezing gehouden en bezoekers kunnen hun beschadigde boeken meenemen voor een consult van ‘boekendokter’ Wim Gremmen.

Lenneke Saraber is afgestudeerd aan de Kunstacademie van Kampen. Ze maakt monumentale linosnedes en een aantal is nu te zien in Stedum. Daarnaast maakt ze bijzonder papier dat te zien en te koop is in de Boekwerkplaats.

Naast voor boekbinden is er aandacht voor workshops sierpapier, altered books, verzameld werk en blik naar binnen. Alle cursussen en workshops worden gegeven door Wim Gremmen. Hij is al bijna 30 jaar handboekbinder en kan als geen ander cursisten de fijne kneepjes van het vak leren. Nieuw dit jaar zijn twee korte lezingen. Zaterdag om 15.00 uur is het onderwerp sierpapier. Zondag om 15.00 uur is het onderwep van idee naar project.