Demonstratie Walking Football in hal Eurocup Delfzijl

DELFZIJL - In de haven van Delfzijl draait het van woensdag 10 tot en met zondag 14 januari om voetbal. De loods van Wijnne Barends wordt omgetoverd tot het Groningen Seaports Stadion.

Eurocup Delfzijl is een jeugdtoernooi voor profclubs, maar dit jaar wil de organisatie zich ook inzetten voor de oudere voetballers. In ssamenwerking met NEC Delfzijl wordt er donderdag 11 januari om 09:30 uur voor 60-plussers een demonstratie Walking Football worden gegeven. Dat gebeurt door de OldStars, het Walking Football-team van FC Groningen. De OldStars van FC Groningen worden ingezet als ambassadeurs om ook amateurclubs te motiveren om zelf een OldStars-team te starten.

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden.

Bij voldoende animo zal NEC Delfzijl na deze demonstratie walking voetbal graag toevoegen aan haar voetbal aanbod. Iedere bezoeker wordt donderdagochtend getrakteerd op koffie met appelgebak.