Hogeland Cup nadert climax

UITHUIZEN - De vierde editie van het zaalvoetbaltoernooi om de Hogeland Cup nadert zijn ontknoping.

Afgelopen weekend vielen in het A-toernooi de laatste beslissingen. In Sportcentrum De Mencke in Uithuizen plaatste zaterdag eersteklasser VV Winsum zich overtuigend voor de afsluitende Gala-avond. De overige halve finalisten zijn derdeklasser Noordwolde, vierdeklasser De Heracliden en Eenrum. De zondag vijfde klasser is de verrassing van het toernooi, want de roodhemden plaatsten zich eerder ook al voor de eindstrijd in het B-toernooi. In het speciale toernooi voor vijfde klassers vormen de Eenrumers samen Noordpool, Rood Zwart Baflo en titelverdediger Usquert de laatste vier.

Naast het A- en B-toernooi wordt ook jaarlijks een toernooi voor dames en A-junioren (JO-19) gehouden. Bij de dames neemt titelverdediger en derdeklasser SV Bedum het in de eindstrijd op tegen de tweedeklassers VV Winsum, EKC en SIOS. In de leeftijdscategorie Jongens Onder 19 jaar is hoofdklasser VV Winsum de grote favoriet. Op de finaledag krijgt de kampioen van vorig jaar te maken met hoofdklasser SV Bedum en de tweedeklassers Noordpool en Noordwolde.

Op woensdag 3 januari worden vanaf 18.30 uur zowel de halve finales als de finales van de dames en jeugdteams gespeeld. Op vrijdag 5 januari staat vanaf 18.00 uur de traditionele Gala-avond van het A- en B-toernooi op het programma. Tijdens deze avond is er een demonstratiewedstrijd van Hiariej & Friends. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Ashjok en zanger Klaus.