Fotografe Oldenzijl legt geboortes in ziekenhuis vast

OLDENZIJL - Fotografe Marjolein Witteveen uit Oldenzijl heeft zich helemaal toegelegd op het fotograferen van geboortes in een ziekenhuis.

Het is al een grote hit in de Verenigde Staten, maar ook in Noord-Nederland is er steeds meer vraag naar geboortereportages en geboortefilms. Daarom zijn geboortefotografen Annemiek Kinneging uit Peize en Witteveen blij dat zij afspraken hebben kunnen maken over toegang tot de operatiekamers in het OZG ziekenhuis in Winschoten. Het gaat dan om het vastleggen van alle liefdevolle momenten rondom een keizersnede door middel van fotografie en videografie. En dat is een primeur voor Noord-Nederland.

Nadat Annemiek en Marjolein van Verwonderfotografie op 23 juni 2017 de geboorte van Tijn (via keizersnede) in het OZG hebben vastgelegd, is het balletje gaan rollen. „Alle betrokken partijen waren zo positief over het hele proces, dat er nu verdere afspraken zijn gemaakt over toegang tot de o.k.,” vertelt Marjolein. „Daarbij is bijvoorbeeld afgesproken dat de privacy van het medisch personeel wordt gegarandeerd. Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking met het OZG, omdat wij toekomstige ouders altijd kunnen garanderen dat wij de geboorte van hun kindje professioneel kunnen vastleggen, ook indien de bevallig eindigt in een keizesnede. Zo kunnen wij altijd ons mooie vak blijven uitoefenen en alle belangrijke momenten voor de ouders vastleggen.”

De dames zijn bezig om ook met meer ziekenhuizen in Noord-Nederland afspraken te maken. De geboorte van Tijn is te bekijken via: www.verwonderfotografie.nl.