Expositie Erica Scheper op Ewsum

MIDDELSTUM - Stichting Beetke Benieuwd presenteert van 10 januari tot en met 4 maart een expositie van Erica Scheper in het Koetshuis van borg Ewsum in Middelstum.

Erica Scheper (1974) is beeldend kunstenaar. Gedurende elf jaar woonde en werkte ze in Westernieland, op het Hogeland. Sinds twee jaar woont ze weer in de stad Groningen en werkt ze vanuit een atelier in de Biotoop in Haren. In deze expositie is een overzicht van werk uit deze hele periode te zien.

Ze volgde haar opleiding aan de HKA in Arnhem. Direct na haar afstuderen in 2005 ontving ze een startstipendium van het Mondriaanfonds. Erica Scheper maakt schilderijen en tekeningen waarvan de sfeer al vaak met de films van Alex van Warmerdam is vergeleken. Haar techniek is vrij klassiek, je zou haar bijna een fijnschilder noemen. Echter, waar de fijnschilder streeft naar een zo natuurgetrouw mogelijke weergave van de werkelijkheid, is Scheper geïnteresseerd ín die werkelijkheid, en wel dát deel waar we liever aan voorbij gaan. Ze heeft een eigenzinnige onderwerpkeuze: alledaagse objecten als caravans, pakjes boter, stopcontacten en meubels van zowel IKEA als van bekende ontwerpers, roepen vragen op omtrent (goede) smaak, consumptiemaatschappij en de keuzes die we maken. Rode draad is kritische verwondering over het menselijk streven naar uniciteit enerzijds en het kuddegedrag anderzijds.