Winsum wint Hogeland Cup

UITHUIZEN - De vierde editie van het zaalvoetbaltoernooi om de Hogeland Cup is vrijdagavond een prooi geworden voor VV Winsum. In een eenzijdige finale was de zaterdag eerste klasser in Sportcentrum De Mencke veel te sterk voor zondag vijfde klasser Eenrum: 8-0.

Na een avond vol spannende wedstrijden was de finale van het A-toernooialles behalve spannend. Na drie loodzware wedstrijden was de scherpte er in de finale bij Eenrum duidelijk af. De roodhemden hadden zich naast hun ‘eigen B-toernooi’ ook verrassend geplaatst bij de laatste vier van het A-toernooi. Het strijden op twee fronten leverde echter geen hoofdprijs op.

In het B-toernooi verloor Eenrum de halve finale van Noordpool: 3-2. In de strijd om de derde plaats bleek Rood Zwart Baflo met 2-0 te sterk. In de B-finale waren er voor Usquert 18 strafschoppen nodig om Noordpool achter zich te laten (eindstand wedstrijd: 4-4)

Door in de halve finale van het A-toernooi De Heracliden met 2-1 te kloppen, drong Eenrum wel onverwacht door tot de grote finale.

Na de vijfde plaats bij de eerste editie, de derde plaats van twee jaar terug en de tweede plaats van vorig jaar, was er bij VV Winsum alles aan gelegen om de vierde editie van de Hogeland Cup te winnen. In de halve finale bleek zaterdag derde klasser Noordwolde, dat zich voor het eerst bij de laatste vier schaarde, een geduchte tegenstander. Pas in de slotminuut maakten de groenwitten aan alle onzekerheid een eind: 3-1. Nadat een goed spelend Noordwolde in de kleine finale De Heracliden met 2-0 had verslagen, maakten de toeschouwers zich op voor een spannend sluitstuk.

Jammer genoeg kreeg het weer prima georganiseerde toernooi niet het slot dat ze verdiende. Onder leiding van Tim Hof (beste speler van het A-toernooi) en Rogier Krohne (topscorer van het A-toernooi) werd het moegestreden Eenrum kansloos met 8-0 verslagen. Uit handen van sportwedhouder Harald Bouman ontving Winsum-aanvoerder en doelman Heinze Andringa de Hogeland Cup.