Publieksprijs Magellan Singers in Steenwijk

DELFZIJL - De Magellan Singers uit Delfzijl hebben zondag de publieksprijs gewonnen tijdens het Zeekorenfestival in theater de Meenthe in Steenwijk.

Aan het Zeekorenfestival namen 12 geselecteerde koren deel uit Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Flevoland. Het publiek werd door de organisatie uitgenodigd stembriefjes in te vullen en in een daarvoor bestemde stembus te deponeren. De Magellan Singers zongen een aantal bekende en neuwe nummers. Per koor werden 2 blokjes van 7 nummers gezongen, eerst in de foyer en daarna in de theaterzaal. Aan het eind van de middag werd de winnaar bekend gemaakt.

Een flinke meerderheid van de stemmers koos voor het koor uit de havenstad. „Dat is een mooie opsteker,” vertelt Wessel van der Kooi. „Op 14 februari is het 35 jaar geleden dat de Magellan Singers van start gingen. In de loop van dit jaar wordt daar op verschillende momenten bij stil gestaan. Het hoogtepunt wordt het Havenconcert 2018 op zondag 4 november in de Evenementenhal. Het eerstvolgende openbare optreden is op 18 maart in de RK. St. Josephkerk te Delfzijl, samen met het Delfzijls Opera en Operettekoor.”