EMO viert hoogste punt in Eemshaven

EEMSHAVEN - Maritime Offshore BV (EMO) heeft woensdag gevierd dat het hoogste punt van zijn tweede gebouw in Eemshaven bereikt werd.

In november 2017 werd de eerste steen van de nieuwe offshore-servicebasis aan de Beatrixhaven gelegd. Na de traditionele toespraak door Enne Zweepe van bouwbedrijf Kooi uit Appingedam nam Knut Gerdes, directeur van EMO, het woord. Gerdes benadrukte dat er voor de bouw een ambitieus tijdsplan gold, waarvoor planning en uitvoering nauw op elkaar moesten aansluiten. De beslissing om een beroep te doen op bekende regionale partners, bleek goede resultaten op te leveren. Met name dankzij het betrouwbare werk van bouwbedrijf Kooi worden ondanks het winterweer geenvertragingen verwacht. Het bouwproject ligt precies op schema.

Het bijna vierkante meter grote kantoorcomplex met een aangrenzend magazijn van 600 vierkante meter wordt vanaf mei dit jaar gehuurd door de projectmaatschappij Merkur Offshore GmbH, exploitant van het gelijknamige offshore-windpark Merkur, dat momenteel in het Duitse gedeelte van de Noordzee wordt gebouwd. De gebruiker van de infrastructuur is windturbinefabrikant GE Renewable Germany GmbH, die 66 turbines van het type Haliade 150 in het windpark installeert, met een capaciteit van elk 6 MW.

Dit is gebouw is voor EMO de tweede servicebasisfaciliteit in Eemshaven. Op het terrein aan de Beatrixhaven, dat dichtbij de Borkumlijn van AG Ems ligt, is nog meer bouw- en open grond beschikbaar. Tot nu toe heeft EMO in totaal circa 3 miljoen euro in de locatie geïnvesteerd.