Dierenweide bij ASWA krijgt steeds meer vorm

APPINGEDAM - De ontmoetingsplek en kleine dierenweide achter het ASWA gebouw begint steeds meer vorm te krijgen.

Na het verdwijnen van de dierenweide bij Solwerd is dit een nieuw werkproject waar cliënten van NOVO, 's Heerenloo en vrijwilligers van De Inzet samenwerken.

Door subsidie van het Loket Leefbaarheid en Kansrijk Groningen is NOVO in staat een groep van ongeveer 8 cliënten een werkplek te bieden. Ze zijn er saamen met een begeleider aan het werk. Cliënten, vrijwilligers en de begeleider van Kinderboerderij Ekenstein hebben de afgelopen tijd al veel werk verzet.

Werkplein Fivelingo heeft twee houten tuinbanken, een picknicktafel voor volwassenen én een extra lange picknicktafel voor kinderen afgeleverd bij ASWA. Dat maakt het mede mogelijk om van de ontmoetingsplek een gezellige en geschikte ruimte te maken voor jong en oud.

Ook voor de scholen in de buurt, zoals De Vuurvlinder, zal de ontmoetingsplek en kleine dierenweide een mooie en educatieve manier zijn om kinderen al vroeg kennis te laten maken met alles wat een groene omgeving kan bieden. En om te leren omgaan met kleine dieren als konijnen, kippen en cavia's.

Er moet nog het één en ander gebeuren, maar in het voorjaar staat de officiële opening gepland.