Tragikomedie met Bram van der Vlugt

DELFZIJL - De tragikomedie Mooi weer vandaag is zaterdag 20 januari om 20.15 uur te zien in Theater de Molenberg in Delfzijl.

Het stuk, met onder andere Bram van der Vlugt en Nettie Blanken, begint met alledaags gebabbel tussen twee mannen, Max en Arnold. Ze zitten ogenschijnlijk in een park en praten voornamelijk over het weer. Maar hun gesprek stokt voortdurend. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is. Pas als zij de vrouwelijke patiënten Greta en Cathrien ontmoeten, wordt langzaam duidelijk waar deze vier mensen zich bevinden: op het dak van een psychiatrische kliniek. Maar zijn ze hier vrijwillig?

Bram van der Vlugt is een groot liefhebber van deze toneelklassieker uit 1970. Het was al jaren zijn wens om dit stuk op het toneel te brengen. Van der Vlugt: „Wat dit toneelstuk voor mij zo aantrekkelijk maakt, is dat het op een poëtische en dramatische manier heel gewone tekortkomingen van de menselijke omgang laat zien. Het is geestig en ontroerend. De lach om dingen die eigenlijk té erg zijn, is uiteindelijk een lach van herkenning.” In 1971 werd Mooi weer vandaag al tot een veelgeprezen toneelvoorstelling gemaakt, met in de hoofdrollen onder meer Ko van Dijk en Paul Steenbergen.

De overige acteurs deze avond zijn Bart Klever en Malou Gorter.