Daan Noordenbos wint schaaktoernooi Ten Boer

TEN BOER - Daan Noordenbos uit Overschild heeft zaterdag in de hoogste groep de 8ste Grand Prix van schaakclub Ten Boer gewonnen.

Maar liefst 77 jeugdschakers uit de drie noordelijke provincies vonden hun weg naar het Buurhoes. Zoveel deelnemers zijn er in de laatste drie jaar niet meer geweest bij een Grand Prix. In 11 poules werd gestreden om drie prijzen.

In de A-groep, gesponsord door de folkband Rapalje uit Groningen, werd het een spannende strijd tussen Daan Noordenbos uit Overschild, Loek van der Hagen uit Haren, Sven Broersma uit Kollumerzwaag en Gerbrich Kroon uit Ten Boer. Uiteindelijk schreef Daan voor de tweede keer het toernooi op zijn naam te schrijven. Een geweldig resultaat voor dit supertalent dat dit jaar ook op het jeugd NK zal spelen.

Andere opvallende resultaten van de jeugd van Schaakclub Ten Boer waren de tweede plaats van Lindert Kroon in de C-groep, de winst van Daniël Sauchelli uit Harkstede in de E-groep, de tweede en derde plaats van Tristan Borg en Lisanne van der Knaap uit Ten Boer in de I-groep en de winst van Feline Hartman in de K-groep. Isidora Koenes (Groningen) van SC Ten Boer werd tweede in de K-groep.

Ook drie jeugdschakers van CBS de Zaaier uit Delfzijl vielen in de prijzen: Eva Rijff, Martin Kostal en Riemer Miedema.