Gift Rabobank aan voedselbanken

DELFZIJL - Voor het goede werk dat de Voedselbanken Appingedam-Delfzijl en Het Hogeland verrichten heeft de Rabobank Noord-Groningen elk een bijdrage van 500 euro gegeven.

„Een sympathiek en maatschappelijk relevant doel en in deze tijd helaas nodig,” zei directeur Bedrijven Nico Visser van de Rabobank Noord-Groningen bij de overhandiging van beide cheques.

De Rabobank heeft onlangs onder haar klanten een tevredenheidsenquête gehouden. Per ingevulde enquête stelde de Rabobank 1 euro beschikbaar voor de Voedselbank. Voor velen een extra reden om de vragenlijst in te vullen. Er kwamen dan ook honderden reacties terug, waar de Rabobank verder mee kan om haar dienstverlening aan de klanten nog verder te verbeteren.

Bram van der Krieke en Piet Mollema van de Voedselbank Appingedam-Delfzijl en Els Prins van de Voedselbank Het Hogeland waren blij met de gift. „Een Voedselbank kan alleen maar bestaan door het vele vrijwilligerswerk en door de giften,” aldus Els Prins. “We krijgen wel geld van de gemeenten, maar dat is niet voldoende om de begroting financieel rond te krijgen. Zo moeten we geregeld versproducten bijkopen, want we streven ernaar dat elk voedselpakket voldoet aan de schijf van vijf. Ook hebben we bijvoorbeeld transportkosten en kosten voor de huur van de loods en gas en licht.”