De Basiliek feestelijk open

APPINGEDAM - De aanwezigen kregen tijdens de opening een goed beeld van de verbouwingsactiviteiten die de afgelopen maanden in het kerkje Nicolaas hebben plaatsgevonden.

Het was vrijdag een drukte van belang in het pas geopende restaurant en de eigenaren, de gebroeders Hans en Adolf Beukema en Willem Bos, hadden over aandacht zeker niet te klagen. Het smaakvolle interieur viel bij het publiek in goede aarde en ook de hapjes konden op waardering rekenen.

Na het openingswoord van burgemeester Anno Wietze Hiemstra van Appingedam was het de beurt aan Adolf Beukema om zijn broer Hans en kersverse vennoot Willem Bos toe te spreken.

„Eenentwintig jaar geleden kwam Hans bij mij langs om te vertellen dat op het Bolwerk een snackbar te koop stond. Hij zag daar wel toekomst in en vroeg of ik ook mee wilde doen. Het bleek een groot succes te worden. De cafetaria staat als een huis en ook de catering loopt goed. Nadat NOVO het Kerkje Nicolaas had verlaten en we getipt werden dat het pand vrij zou komen, werd eerst de boot afgehouden. Toch begon het bij Hans wel te kriebelen om een restaurant te beginnen en ook Willem had er wel oren naar. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit ook een groot succes gaat worden. Hans en Willem gaan zich voornamelijk bezighouden met de catering en het restaurant en ik met de cafetaria. Met deze taakverdeling hopen we de balans tussen werk en privé weer wat te vinden. Werkweken van 70 of 80 uren zijn geen uitzondering. Ook verheugen we ons enorm op de samenwerking met de NOVO. Verder heb ik veel waardering voor Hans hoe hij met het verlies van zijn vrouw Winy is omgegaan. Zij was het die vond dat hij deze stap moest maken om zijn droom te verwezenlijken.”

Tijdens de opening was ook de cameraploeg van RTL aanwezig. Het hele proces van het tot stand komen van het restaurant is gevolgd en is in februari te zien op televisie.