Dijkstra Draisma bouwt 233 nieuwe huizen Opwierde Zuid

APPINGEDAM - Samen met eigenaars en huurders heeft Woongroep Marenland besloten dat de nieuwe huizen in Opwierde Zuid gebouwd gaan worden door Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Er waren drie marktpartijen uitgenodigd een plan op te stellen voor de nieuwbouw van 233 veilige (aardbevingenbestendige) en duurzame woningen in Opwierde-Zuid. Woongroep Marenland organiseert de versterkingsoperatie voor de 164 huurwoningen en - op verzoek van Nationaal Coördinator Groningen - ook voor de 69 koopwoningen.

De drie marktpartijen hebben in december hun plannen gepresenteerd aan de bewoners van de 233 woningen. Bijzonder aan de aanpak is dat de bewoners van de 233 gemetselde huur- en koopwoningen niet alleen zijn betrokken bij het opstellen van de uitgangspunten, maar ook bij het beoordelen en selecteren van de plannen.

Uit de beoordeling blijkt dat de voorkeur van de meeste bewoners uitgaat naar versterken door sloop en nieuwbouw. Daarnaast heeft ruim 90% van de bewoners een voorkeur voor het plan van Bouwgroep Dijkstra Draisma. De bewoners hebben veel waardering voor het ontwerp , de woningplattegronden (gezinswoningen en levensloopwoningen), het bieden van maatwerk, de flexibiliteit, de presentatie en de aanpak.

Ook Woongroep Marenland heeft de plannen zorgvuldig beoordeeld en komt eveneens tot de conclusie dat het plan van Bouwgroep Dijkstra Draisma het beste is uitgewerkt en aansluit op de gestelde uitgangspunten en randvoorwaarden.

Woongroep Marenland, de bewoners en Bouwgroep Dijkstra Draisma werken samen de plannen voor Opwierde-Zuid in de eerste helft van 2018 verder uit. Ook de wijze waarop wordt verduurzaamd is daarbij een belangrijk thema. Bewoners en Woongroep Marenland vinden dat de woningen ‘gasloos’ moeten worden. Bouwgroep Dijkstra Draisma biedt een hoogwaardig geïsoleerde woning aan waarbij maatwerk voorop staat en er keuze is uit all electric installaties.